Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Am depus astăzi primul proiect de lege care propune pași pentru reforma modului de organizare a ASF după falimentul Euroins.

Până acum, nimeni din Parlament sau din Guvern nu a reacționat cu soluții concrete în contextul scandalului generat de falimentul Euroins. Au fost doar vorbe și declarații populiste.

Am prezentat într-o conferință de presă, alături de copreședintele REPER Dragoș Pîslaru, proiectul pe care l-am inițiat și care propune creșterea competenței și responsabilității Autorității de Supraveghere Financiară, cu mecanisme de audit extern și de sancționare. Totodată, la nivel european, colegul meu europarlamentarul Dragoș Pîslaru a solicitat în mod oficial lansarea unei anchete europene care să evalueze modul în care ASF și-a îndeplinit rolul de principală autoritate națională de reglementare a pieței și dacă Consiliul ASF respectă pe deplin standardele și principiile europene privind competența și imparțialitatea.

Al doilea subiect prezentat astăzi de copreședintele REPER alături de colegul meu Andrei Lupu a avut drept obiect pensiile speciale, o nedreptate socială pe care coaliția nu vrea să o îndrepte, riscând să blocheze PNRR și să piardă sute de milioane de euro. Astăzi am fost prezenți în Comisia de muncă a Senatului pentru a susține soluțiile pe care le propune echipa parlamentară REPER, alături de Dragoș Pîslaru, Președinte al Comisiei de Muncă din cadrul Parlamentului European.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole