Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Adoptat! Proiectul de lege ce prevede facilități pentru încadrarea în muncă a victimelor violenței domestice a fost adoptat ieri de Senat!

✅ Vești bune din Senat! Am făcut un pas mai departe pentru una dintre măsurile necesare pentru sprijinul victimelor violenței domestice! Proiectul de lege ce prevede facilități pentru încadrarea în muncă a victimelor violenței domestice a fost adoptat ieri de Senat!

Prin acest proiect propunem măsuri care vor reduce riscul de excluziune socială a victimelor violenței domestice, susținând femeile abuzate să își recapete independența, să se poată detașa de abuzator și să nu revină în mediul de abuz din motive financiare. Proiectul va susține victimele violenței domestice care fie nu au fost niciodată încadrate în muncă, fie și-au pierdut locul de muncă, poate chiar din cauza relației de abuz, prin includerea lor în categoria șomerilor beneficiari de programe de formare profesională, iar angajatorii care le încadrează în muncă vor fi beneficia de un stimulent.

Combaterea violenței de gen va rămâne o temă importantă pe agenda mea parlamentară privind condiția femeii și egalitatea de gen, pe care le voi cuprinde și susține în cuprinsul Manifestului Partidului REPER. Partidul REPER înțelege că fenomenul violenței domestice este un fenomen social complex, și, de aceea, va susține întotdeauna proiecte menite să sprijine victimele acestui fenomen în parcursul lor de redobândire a independenței.

???? În continuare, proiectul va merge la Camera Deputaților unde avem încredere că va avea un parcurs bun, în plenul Senatului fiind votat aproape în unanimitate cu 104 voturi PENTRU și 2 abțineri.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole