Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social pentru proiectul de lege ce prevede facilități pentru (re)încadrarea în muncă a victimelor violenței domestice

Victimele violenței domestice au nevoie nu doar de protecție, ci și de un set de măsuri de sprijin pentru a-și reface viața.

Am început drumul acestor măsuri cu un proiect care a devenit Legea 253/2022 și care acordă victimelor violenței domestice dreptul de a avea acces la locuințe sociale și de necesitate.

???? În noiembrie am inițiat un nou proiect, propunând măsuri pentru formare profesională și facilități pentru angajatorii care încadrează în muncă șomere victime ale violenței.

Care vor fi beneficiile? Creșterea șanselor de (re)încadrare în muncă și câștigarea independenței lor financiare. Se va reduce astfel proporția femeilor ce se văd nevoite să se întoarcă la abuzator pentru că nu au alte venituri, iar statul este degrevat de acordarea unei asistențe sociale pe termen lung.

Mă bucură susținerea pe care o are proiectul, deoarece, în lipsa unor măsuri care să îi faciliteze tranziția către o viață independentă, o victimă a violenței domestice rămâne, din păcate, dependentă prea mult timp de abuzatorul său.

Legea deja promulgată și acest proiect de lege fac parte dintr-un pachet de măsuri la care lucrez pentru a susține eforturile împotriva violenței domestice, un fenomen ce vizează condiția multor femei din România, mult prea răspândit și, din păcate, adesea normalizat.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole