Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Dezbatere și vot – declarație privind egalitatea de gen

În contextul începerii, în comisiile parlamentare, a discuțiilor pe buget, aș vrea să ne amintim că în alte țări perspectiva de gen este utilizată inclusiv în conceperea bugetului. Din păcate, în România încă vedem rezistență față de noțiunea și tema de ansamblu a egalității de gen, nu mai vorbesc de ideea de a construi un buget integrând acest principiu.

Am dezbătut și votat ieri în Parlament o declarație privind egalitatea de gen. Ceea ce ar trebui să fie un pas înainte pentru condiția femeii din România a relevat frici și temeri de la majoritatea partidelor, conducând la înlocuirea unor expresii, dar și la nefericita eliminare din text a susținerii libertății privind drepturile reproductive, amendament pentru care REPER a votat împotrivă.

Avem nevoie sa ne asumăm obiective comune pentru încetarea violenței împotriva femeilor și combaterea stereotipurilor de gen. Trebuie să eliminăm disparitățile de gen de pe piața forței de muncă și să susținem drepturile femeilor de a decide asupra propriului corp.

Am explicat toate acestea în Parlament, argumentând motivele pentru care trebuie să susținem accesul femeilor în politică, prin introducerea cotelor de gen.

Partidul REPER susține proiectele de lege ce facilitează accesul femeilor în funcții publice, astfel încât vocea lor să se audă și să devină mai puternică. Iar prin această voce mai puternică, vom susține măsuri pentru ca fiecare fată și femeie din țară să-și atingă potențialul!

#condițiafemeii#egalitatedegen

Trimite prietenilor