Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

O zi plină de luni care încă nu s-a încheiat.

Ora 11. Întâlnire cu chestorul-șef de poliție, Dl.Director Giulescu Cătălin de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D) din cadrul MAI. Încă un pas înainte pentru un proiect de lege la care am lucrat împreună cu colega mea deputata REPER Simina Tulbure și consiliera noastră Melany Paşca, menit să ne simplifice viața tuturor și care are în centru subiectul actelor de identitate.

May be an image of 1 person and outdoors

Ora 11.30. Consilierele mele, Alexandra și Ana, au participat în locul meu la dezbaterea organizată de Comisia pentru egalitate de șanse împreună cu Ambasada Chile privitor la egalitatea de gen.

Ora 12.30. Dezbatere cu colegii parlamentari din Partidul REPER, în cadrul ședinței de grup, despre proiectele înscrise pentru vot pe ordinea de zi a Plenului.

Ora 13.30. Participare la prima întâlnire a grupului informal parlamentar facilitat de către Centrul FILIA, în cadrul căreia am semnat Declarația pentru susținerea drepturilor și libertăților femeilor și fetelor, alături de colegii mei parlamentari REPER Cătălin Teniță, Cosmin Poteraș, Simina Tulbure, Alin Prunean, Andrei Lupu și parlamentari din cadrul celorlalte partide. Pentru Partidul REPER creșterea condiției femeii este un pilon esențial al măsurilor pe care le susținem.

Ora 15-17.00. Participare la Plen, cu vot împreună cu deputații REPER PENTRU admiterea perchezițiilor pentru deputatul PSD Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1.

Ora 17.00. Dezbatere „Women of Change in the Time of War” organizată de Biró Rozália, Președinta Comisiei pentru politică externă, și Laura Albu, reprezentanta Asociației Romanian Women’s Lobby – un eveniment ce vizează inițierea dialogului cu reprezentanții Parlamentului în ce privește planul național de acțiune pentru creșterea rolului activ al femeilor în procesele de prevenire a conflictelor și de consolidare a păcii și securității și reabilitarea post-conflict. Acest eveniment a marcat cei 22 de ani de la adoptarea Rezoluției UNSCR 1325 cu privire la pace, femei și securitate.

Așa a început săptămâna aceasta pentru mine. Pregătire în avans pentru fiecare subiect, susținerea punctelor de vedere, alergătură dintr-o parte în alta, dar toate pentru subiecte care mă preocupă, pe care vreau să le aduc cât mai sus pe agenda publică și de interes și pentru care fac tot posibilul să susțin un cadru legislativ mai bun.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole