Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Proiectul de buget – analiză, elaborare și depunere de amendamente de către REPER

Am intrat deja în cea de-a treia zi de dezbateri pe buget, ceea ce pentru noi înseamnă realist săptămâni de lucru în echipa REPER pentru analiza bugetului, formularea și depunerea amendamentelor și mai ales pentru susținerea lor în comisii.

Am depus alături de colegii mei parlamentari REPER mai multe amendamente în domenii vitale precum educația, sănătatea și mediul.

O parte dintre amendamentele propuse sunt gândite cu alocare pentru județul Ilfov, sunt cu impact direct asupra calității vieții din Ilfov și, bineînțeles, în mod concret, pentru nevoile voastre și ale copiilor voștri.

????Alocarea suplimentară pentru infrastructură rutieră, pentru lucrările de modernizare a autostrăzii de centură a municipiului București, sectoarele Nord și Sud.

????Suplimentarea bugetului alocat achiziționării de dispozitive de monitorizare a calității aerului, dar și a substanțelor deversate în ape și a calității apei potabile.

Bucureștenii și ilfovenii mor din cauza poluării, lipsa spațiilor verzi sufocă cetățenii, avem multe obligații asumate și neonorate prin strategii naționale și PNRR, plus amenințarea procedurilor de infringement. Este important pentru mine să acționez pentru a avea în Ilfov aer curat și apă potabilă, în conformitate cu standardele de calitate.

????Suplimentarea fondurilor disponibile pentru plantarea de perdele forestiere, care vor avea un impact direct asupra centurii verzi a municipiului București, sectoarele nord și sud, și a locuitorilor din zonă, pentru care am formulat un manifest și pe care îl susțin prin depunerea unui proiect de lege care să protejeze pădurile Ilfovului.

Avem nevoie de centura verde București-Ilfov și de centuri verzi în marile aglomerări, dar și de acțiuni de plantare în zonele deșertificate, motiv pentru care am propus acum creșterea sumelor alocate pentru plantări.

????Alocări suplimentare pentru unități de învățământ, oferirea unei mese calde, crearea de biblioteci în mediul rural, cât și pentru învățământ dual și profesional.

Vă invit să citiți mai jos amendamentele depuse de Partidul REPER, însoțite de informații și argumente:

Bugetul pe educație

Suntem alături de bunicii comunității

Susținem finanțarea liceelor tehnologice și a celor cu profil preponderent agricol

Proiecte de mediu pentru creșterea calității aerului

Trimite prietenilor