Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național

Astăzi am ascultat din plenul Senatului o femeie ce ocupă cea mai înaltă funcție de reprezentare într-un stat: Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova. O femeie care a ținut un discurs emoționant, curajos, asumat, vorbind despre binele oamenilor și reprezentarea lor.

Reprezentarea femeilor în Republica Moldova, unde au fost introduse cotele de gen pentru funcții publice alese, este de 40% în Parlament. “A fost greu la început, dar acum prin această măsura femeile au fost susținute și sunt prezente în multe domenii, unde au dovedit abilitatea lor de a face bine pentru oameni.”

Discursul a fost susținut în cadrul Conferinței internaționale „Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizat de Președinta Senatului, Alina Gorghiu, unde particip alături de parlamentari și consilieri parlamentari REPER.

????Drepturile femeilor și vocea lor sunt subiecte prioritare pentru mine și colegii din Partidul REPER.

Mă bucur să fiu parte a unui partid care și-a asumat cote pentru reprezentare echitabilă atât intern în partid prin Statut cât și în proiectul de lege privind Codul Electoral, prin vocea chiar a unui bărbat, colegul meu deputatul Andrei Lupu.

Voi continua susținerea proiectelor pentru drepturile femeilor și înaintarea unor proiecte pentru combaterea violenței domestice, o realitate care ne afectează în prezent șansele de evoluție în egalitatea de șanse, pentru echitate și eliminarea prejudecăților din societate.

Femeile pot face diferența în schimbarea societății noastre. Femeile pot aduce echilibrul cu fermitate și empatie și avem nevoie de ele în funcții publice.

Închei și eu mesajul meu de astăzi astfel cum și-a încheiat discursul Președintele Parlam Rep Moldovei, Igor Grosu „Dragi colegi, dragi bărbați, nu vă temeți să susțineți femeile.”

#femei#cote#echitate#reper

Trimite prietenilor

Citește și alte articole