Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ministrul Energiei trebuie să plece

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ministrul Energiei a mințit în Parlament azi când a spus că a făcut singurele investiţii cu logică economică şi geopolitică în energie. Nu, domnule Popescu, nu ați făcut nimic pentru România, și nici pentru viitorul siguranţei şi securităţii noastre energetice. Sunteți vinovat de acest eșec alături de colegii din PSD și PNL pentru că nu reușiți să asigurați o tranziție necesară despre care știam că nu poate fi evitată, cu sau fără război. În plus, nu ați reușit să puneți în practică niciun proiect care să ne asigure exploatarea zăcămintelor de gaz pe care România le are la dispoziție.

Nu mai aveți ce caută în politică energetică!

Nu doar că nu ați făcut investiții, ați blocat dezvoltarea programelor de investiții în energia verde solară și eoliană. În timp ce Polonia a susținut programe de investiții și și-a crescut capacitatea instalată în proiecte solare de peste 280 de ori, România stă și privește la banii europeni.

Domnule Popescu, nu aveți soluții pentru că sunteți incapabil și nici nu aveți voința minimă să le căutați.

De aceea, voi vota fără nicio ezitare moțiunea împotriva dumneavoastră, ca ministru.

Noi, parlamentarii REPER considerăm că sunt necesare soluții rapide, pe care Guvernul refuză să le gândească.

????Avem la dispoziție cel puțin 9 miliarde de euro din fonduri europene pe care guvernul Ciucă trebuie să se asigure că le obțin de la Comisia Europeană și care să fie redirecționați către scheme de investiții la nivel de consumatori casnici și IMM-uri.

???? Susținem necesitatea unor programe de vouchere pentru populație în această perioadă dificilă, vouchere pe care românii să le poată folosi, la alegere, pentru eficientizare energetică, reducerea facturilor, achiziționarea de surse alternative de încălzire, microinvestiții în cazul IMM-urilor.

???? În plus, susțin, alături de colegii mei deputați REPER chemarea șefilor companiilor din energie în fața Parlamentului pentru a explica cetățenilor care este situația înainte de iarnă, care sunt previziunile pentru piață și ce soluții văd pentru rezolvarea crizei inevitabile.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole