Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Începe școala

Toți părinții trăiesc, de mulți ani, un mix de emoții contradictorii la fiecare început de școală, pe de o parte drag și speranță, pe de altă parte grijă, deseori apăsătoare, față de condițiile din școli și calitatea sistemului de învățământ. Vă scriu azi în dublă calitate, de politician și părinte. Am privit-o cum a plecat, emoționată și încrezătoare. La fel ca ea, peste 3 milioane de copii încep azi grădinița și școala, cărând în spate un bagaj cu diferite emoții… Dar nu toți au parte de șanse egale și sprijin!

Nu mă duc la vreo festivitate! Nu am întâlnit niciodată un copil bucuros să vadă politicieni în prima lui zi de școală, nici părinți care să fie mai încrezători în viitorul educațional al copiilor sau cadre didactice mai motivate dacă un reprezentant al autorităților asistă la ceremonia de deschidere. Toți au nevoie de un interes constant și real, nu de prezența la festivități.

????️ Vă anunț pe această cale că în fiecare zi de joi sau vineri, mă veți găsi, la finalul programului școlar, la porțile unei școli din Ilfov, pentru a discuta cu părinții dar și profesorii interesați. Voi afișa programul săptămânal, pe pagina mea.

✍️ În calitate de deputat de Ilfov, județ situat la coada clasamentului rezultatelor la capacitate și bacalaureat dar și la dezvoltarea infrastructurii școlare raportat la dezvoltarea demografică, am adresat Ministerului Educației, la început de iulie, o întrebare parlamentară. Întrebarea avea drept obiect atragerea atenției cu privire la situația din Ilfov și obținerea de informații despre eventuale măsuri propuse prin programe speciale, parteneriate și alocări de fonduri pentru remedierea situației.
⛔ Nu am primit nici până acum răspuns, timp de 2 luni!
⛔ Tot fără răspuns este și petiția celor peste 45.000 de cetățeni care cer demiterea ministrului Sorin Cîmpeanu!
Am inițiat o moțiune împotriva acestui ministru care ignoră deopotrivă specialiști și părinți, subiect asupra căruia voi reveni azi cu mai multe detalii.

???? Cu și fără acest ministru, preocupările și acțiunile mele din prima sesiune parlamentară vor continua și în perioada următoare. Printre acestea se numără și un program de suflet, respectiv vizite organizate pentru școlari la Parlamentul României, cu includerea unor noțiuni de educație civică și juridică adaptate vârstei școlare. Conceptul are drept obiectiv deschiderea relaționării între autorități și copii, stimularea spiritului cetățeniei active pentru viitori noștri adulți și înțelegerea instituțiilor de stat. Sper să se bucure de program cât mai mulți copii din regiunea București Ilfov, sens în care voi relua transmiterea de invitații această săptămână.

Haideți împreună să simțim altfel #școala și să o aducem #alături de noi! #primazideșcoală#educațiepentruRomânia

Trimite prietenilor

Citește și alte articole