Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Probleme locale & implicarea cetățenilor – rezolvare

O stradă din Clinceni, Ilfov, ar fi urmat să fie din nou șantier pentru lucrări de canalizare care existau deja și erau utilizate! De 2 ori bani, timp și lucrări pentru aceleași servicii de utilități publice? Cum se poate întâmpla asta? Lucrările de canalizare erau prinse spre finanțare într-un program regional de finanțare aferent anilor 2014-2020, cu studiu de fezabilitate aprobat în 2017, contract semnat în 2021. Doar că primăria a executat lucrările din alte fonduri, iar rețeaua a fost dată în folosință către ACI în 2018. Asta se întâmplă când durează ani să accesezi fonduri, să semnezi contracte și să începi derularea lucrărilor.

Despre toate acestea am aflat în timpul unei audiențe și mă bucur că împreună cu implicarea cetățenilor am primit un răspuns care ne asigură că nu vor fi cheltuiți banii de 2 ori. Cu toate acestea, deși lucrările sunt date în folosință din 2018, Proiectul Tehnic nu este predat nici acum, așa cum nu este semnat nici Procesul verbal de predare la terminarea lucrărilor. Dorința mea nu este să mă bucur că în urma acestei cereri am dus lucrurile puțin mai spre normalitate, este necesar ca toate instituțiile să își facă treaba corect, în interesul oamenilor și în timp util!

Cetățenii care domiciliază pe această stradă așteptau derularea lucrărilor de asfaltare și nu reluarea unor lucrări pentru rețeaua de apă și canalizare, luând în considerare faptul că aceasta deja există și este utilizată. Unul dintre locuitorii din Clinceni, cu care am avut și prima audiență, a avut o implicare activă, formulând cereri și sesizări către toate instituțiile. Ca urmare a sesizării acestuia, am decis să contactez instituțiile implicate și să formulez o cerere către Primăria Clinceni și către Apă Canal Ilfov (ACI), pentru a veni în sprijinul cetățenilor, dar și a autorităților locale în clarificarea acestei situații. Regăsiți atașat una din adrese și răspunsul ACI.

În urma cererii, Apă Canal Ilfov m-a informat că va emite o notă de renunțare la execuția lucrărilor pentru a evita o dublă finanțare și a solicitat Primăriei proiectul tehnic al lucrărilor deja executate. În același timp, Primăria a formulat pe 13 mai o cerere de renunțare la execuția lucrărilor de canalizare și apă. Este un mister de ce nu a făcut-o înainte…

Mulțumesc ACI pentru răspuns și decizie. Totuși, aceste lucruri trebuiau făcute de mult fără a fi necesară sesizarea pe care am făcut-o. Încă aștept răspunsul Primăriei. Este de neînțeles de ce din 2018 și până acum nu a încheiat un Proces verbal la terminarea lucrărilor și nu a predat o Carte tehnică a lucrărilor! Poate nu sunt conforme?

Rămân alături de subiect, cu mulțumiri în primul rând locuitorilor care se implică în problemele comunității lor! Regăsiți mai jos răspunsul de la ACI.

#împreună#administrațiecorectă#audiențe#politicăpentruoameni

Trimite prietenilor

Citește și alte articole