Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ziua Europei

9 mai este ziua în care, în 1950, Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe, a susținut o declarație prin care se propunea o cooperare politică între mai multe țări din Europa. Cooperarea își propunea, printre altele, considerarea drept inacceptabilă a unui război între națiunile Europei. Ceea ce a început ca o uniune pur economică a evoluat treptat, devenind o organizaţie care acţionează în numeroase domenii de politică, de la schimbări climatice, protecţia mediului şi sănătate, la relaţii externe, securitate, justiţie şi migraţie.

Acum, când un război irațional distruge o țară care a îndrăznit să susțină valori europene, vedem că parcursul pentru libertate, pentru democrație, echitate și incluziune necesită eforturile noastre permanente, ale tuturor europenilor.

Pacea și unitatea europeană sunt elemente de bază de la care plecăm să construim viitorul. Îmi doresc o Românie europeană, o Românie modernizată. Nu pot însă să îmi imaginez evoluția unei țări spre reforme ce privesc accesul la servicii de nivel european fără a susține valorile europene, aplicate în relația dintre cetățean și instituțiile statului, în politicile publice de incluziune, de eliminare discriminări și de susținere a fiecărui individ pentru a-și atinge liber potențialul.

România europeană o vom regăsi toți în spirit și în acțiune! ????????

La mulți ani, Europa! Împreună suntem mai puternici!
#unitate#pace#incluziune#Europa#libertate

Trimite prietenilor

Citește și alte articole