Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ziua Națională a Tineretului

Nu voi relua aceleași idei expuse mereu în declarațiile politice, de multe ori ca o formă fără fond: tinerii sunt viitorul și fără implicarea lor nu putem avea o societate sănătoasă. Politicienii trebuie să acționeze, fiecare la nivelul său decizional, astfel încât tinerii chiar să simtă aceste declarații și să își dorească să rămână în România. Azi de ziua tinerilor vreau să îi ascult. Vreau să îi înțeleg mai bine. Vreau să învăț să comunic mai bine pentru ei. Ioana, consiliera mea, deja mă ceartă din priviri pentru că presupune că voi face o postare prea lungă sau prea serioasă ????

Adevărul este că noi cei la vârsta a doua poate avem câteodată unele dificultăți în comunicarea cu tinerii dar asta nu înseamnă că nu credem cu tărie în forța lor de inspirație și energie. Este motivul pentru care îmi face plăcere să mă înconjor de o echipă tânără, să facilitez programe de internship sau dezbateri. Voi enumera mai jos câteva din acțiunile pe care le-am derulat:

???? Îndrumarea unei serii de studenți în programul de shadowing din Parlament, inițiat de colega mea Diana Buzoianu, în cadrul căruia am organizat activități de studiu, analiză de proiecte și prezentări a unor teme cu invitați din diferite domenii.

???? Preluare studenți în internship. Întâlniri la Parlament cu colegii mai tineri, care împreună cu Ioana m-au inspirat să extind programului de vizite cu ore de educație civică instituțională pentru cei mai tineri.

???? Vizite ale elevilor din județul Ilfov în Camera Deputaților, însoțite ulterior de o discuție asupra instituțiilor statului, drepturi și libertăți, libertatea de exprimare și implicarea copiilor de mici în acțiuni civice. Acesta este un program pe care îmi doresc să îl extindem în sesiunea următoare, în colaborare cu mai multe școli din Ilfov. Iar dacă ești profesor la o școală din Ilfov și vezi postarea, te invit să îmi scrii, mi-ar face mare plăcere să vin la școala ta să discut cu elevii despre ce înseamnă instituțiile statului.

La nivel legislativ, susțin în toate dezbaterile din comisii proiectele inițiate de colegii mei din grupul de lucru pentru educație USR PLUS pentru Educație, proiectul colegei mele Simina Tulbure pentru integrarea înapoi în școală a tinerilor din diaspora și măsurile propuse de colega mea Oana Țoiu, președinta Comisiei pentru Tineret și Sport, pe a cărei pagina poți să găsești o multitudine de informații și măsuri.

Revenind la un ton mai glumeț, Ioana mi-a zis că se vede diferența de vârstă, dar îi place că știu să ascult și să fiu alături de tineri, astfel că te invit să îmi scrii sugestiile tale pe oana.cambera@cdep.ro.

Nu promit să schimb lumea pentru tine, însă fac tot ce îmi stă în puteri pentru a te sprijini și reprezenta. Obiectivul meu este ca tot mai mulți tineri să aibă încredere în puterea lor de a influența deciziile, de implicare în viața publică pentru a fi parte din instituțiile publice și pentru a fi aleși în cadrul autorităților locale și legislative. #YoungPeopleRockOurWorld

Trimite prietenilor

Citește și alte articole