Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut pentru audieri de DIICOT

Azi, Primarul din Ștefăneștii de Jos, Ilfov a fost reținut pentru audieri de DIICOT într-un dosar sub principala acuzație de act sexual cu o fată care avea doar 13 ani la data săvârșirii faptei. Se adaugă la dosar și alte acuzații: viol, șantaj, influențarea declarațiilor.

? Poate că vă întrebați de ce sunt la dosar atât acuzația de viol cât și cea de act sexual cu un minor. Ei bine, conform actualei legislații, se poate stabili că un minor, chiar și în vârstă de 13 ani, ca în acest caz, și-a dat consimțământul pentru actul sexual și, prin urmare, nu se poate reține săvârșirea faptei de viol.

✍️ Acesta este motivul pentru care USR a depus un proiect de lege, inițiat de Oana Țoiu, Anca Dragu, Andrei Lupu și Monica Berescu, prin care se prezumă automat lipsa consimțământului sub 14 ani, astfel că orice act sexual va fi încadrat la viol, ceea ce conduce automat la o pedeapsă mai mare.

? Proiectul de lege se află la Senat, a fost dezbătut la comisia juridică, unde doamna senator PNL Scântei Iulia avea ocazia să arate o poziționare fermă pentru susținerea acestui proiect și să emită raportul comisiei cu celeritate astfel încât să fie dezbătut și în plen. În schimb, dna.senator a găsit scuze pentru lipsa de cvorum care a condus la imposibilitatea de vot și emiterea raportului. Doamnă senator, nu știu cum se face că atunci când susțineți cu adevărat un proiect de lege se asigură mereu cvorum. Să ne gândim: de la câte proiecte marca PNL au lipsit colegii dvs de la vot și nu au putut fi votate din cauza lipsei de cvorum?

? Revenind la primarul PNL ce conduce comuna din 2016, deși a mai fost reținut în iunie pentru aceste fapte, iar cercetarea în dosar este în desfășurare, nu a fost exclus din PNL Ilfov. Sau cel puțin eu nu am văzut nicio decizie. Tot ce am găsit este o decizie de „autosuspendare” a lui Ștefan Robert din iunie. De atunci… liniște. Aș vrea să știu de la următorii dacă au închis ochii sau mă înșel: primarii din Biroul Județean PNL Ilfov, dl. Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor, și Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Iar pe colegii parlamentari PNL de Ilfov îi întreb în mod deosebit dacă susțin proiectul de lege.De altfel, întrucât în țară sunt cazuri de pedofili care au devenit primari, USR mai are un proiect de lege, inițiat de Cătălin Teniță și Diana Stoica prin care nu vor mai avea dreptul de a candida cei condamnați pentru astfel de fapte. Toate partidele politice nu doar că trebuie să condamne public acest cazuri dar și să susțină real proiectele de lege ce duc la incriminări mai severe.

Trimite prietenilor