Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Investigația Rise privind „Sectorul 0” Mogoșoaia

S-a scris mult în presă în această perioadă despre tunul imobiliar de la Mogoșoaia și implicațiile acestuia.

Săptămâna a început cu reinventarea matematicii de către primarul Precup Paul și se încheie cu o investigație a RISE Project.

De la solicitarea primarului pentru un punct de vedere de la universitate, în încercarea de a demonstra că ⅔ x 15 = 9,99 și până la datele și poveștile analizate în investigația RISE, fiecare cetățean este liber să își formeze o opinie despre potențialii beneficiari și păgubiți, despre scopul sau interesele proiectului.Vreau însă să completez cadrul cu câteva idei:

?exproprierile se fac pentru cauze de UTILITATE PUBLICĂ, cum ar fi școli, spitale, grădinițe, centre sociale. NU pentru blocuri de 10 etaje în zone care nici acum nu au utilitățile necesare;

?exproprierile și planurile de reamenajare teritorială NU se fac fără PUG actualizat și PUZ-uri, studii de fezabilitate și mai ales consultare publică, în special când intenționezi să mărești capacitatea de locuire de la 10.000 la 80.000.

?Mogoșoaia nu are nicio creșă sau grădiniță și nu s-a construit nicio școală nouă sau vreo policlinică sau centru social sportiv în toți anii anteriori de mandat ai actualului primar. Nu există în proiectul Sector 0 nicio prevedere fermă juridică și urbanistică prin care să se stabilească și să se garanteze construirea prioritar a imobilelor și utilităților pentru aceste servicii publice de care cetățenii ar avea atâta nevoie!

Înainte de orice, informați-vă! Investigația Rise aici: https://bit.ly/3GiBl1L

Trimite prietenilor