Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Prima întâlnire tematică din programul de Shadowing -„Introducere în conceptele de administrație publică”

Știu că țara „arde”, criză politică, sanitară, energetică… fac însă o scurtă pauză de la postări politice. Și tocmai pentru că tinerii ar trebui să fie speranța noastră pentru o clasă politică mai bună, pentru o administrație mai bună, am zis să vă povestesc ce am mai făcut în programul de Shadowing. ??‍♀️??‍♂️

??Ei bine, studenții sunt puși pe treabă, și-au ales un proiect de lege al lor pe care vor lucra, învață să se uite pe ordinea de zi de la comisii și plen și în timpul acesta noi ne-am gândit să le organizăm niște întâlniri tematice pe domeniile lor de interes: juridic, administrație, științe politice.

??Ieri am avut prima întâlnire tematică cu titlul „Introducere în conceptele de administrație publică locală, aspecte legale și practice”, invitatul nostru fiind consilierul local din orașul Otopeni, Madalina Scurtu. Mădălina este nu numai un consilier local implicat, ci și un avocat cu aproape 20 de ani de experiență în spate.

??Studenții au descoperit că știu mai multe decât își imaginau despre administrația publică locală, fiind nevoiți să interacționeze într-un fel sau altfel cu un reprezentant al statului din localitatea lor, fie și doar când și-au luat buletinul.

??Aceștia au fost încântați să descopere că există modalități în care se pot implica în localitățile lor, că pot trimite primarilor și consilierilor locali solicitări, recomandări și reclamații, că pot participa la ședințele de consiliu local și pot solicita informații publice în baza Legii 544/2001.

??La final ne-au transmis că vor să caute declarații de avere, CV-uri ale aleșilor și bugetele locale din localitățile lor. Spor la căutări! Importanța unui vot informat este crucială.Mi-a făcut plăcere să aflu că studenții își doresc ca într-o bună zi să preia mai departe responsabilitatea unei funcții publice și să dezvolte localitățile de unde sunt ei. Sper să ajungă acolo unde își doresc și să rămână cu aceeași dorință de a face bine societății ca acum!

Trimite prietenilor

Citește și alte articole