Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Program de Shadowing

?‍?Astăzi facem ultimele pregătiri pentru întâmpinarea tinerilor ce vor participa la programul de Shadowing, program ce se află la a doua ediție și a fost inițiat de colega mea, deputata USR PLUS Diana Buzoianu.

Știu ca țara este în criză, dar m-am alăturat acestui proiect tocmai pentru că aceste crize sunt produse de politicieni și avem nevoie să întinerim clasa politica, dar și administrația. Voi prelua o parte dintre tinerii care s-au înscris în program și care mi se vor alătura și vor participa la activitățile din Parlament timp de câteva săptămâni.

??Abia aștept să-i cunosc pe cei 13 studenți învățăcei, să le prezint activitatea mea în Camera Deputaților, să le ascult ideile și să le stimulez interesul de a se implica în viitorul apropiat în viața politică, pentru că avem mare nevoie să ieșim din paradigma trecutului și să grăbim pașii către lumea viitorului.

UPDATE

?‍♀️Ieri așteptam cu nerăbdare să îi întâmpin personal în parlament pe studenții care s-au înscris în Programul de Shadowing. Azi-dimineață, însă, planul a fost dat peste cap în urma unui test antigen care m-a anunțat că sunt pozitivă… Am rămas acasă și sunt oarecum liniștită pentru că sunt vaccinată, riscul unor eventuale complicații fiind astfel mult mai mic.

Cu toate acestea, nu am vrut să renunț la întâlnirea cu tinerii, pe care am ținut-o online și care mi-a dat o energie bună. Le-am povestit despre mine și activitatea din parlament și despre activitățile pe care le vor desfășura ei pe durata Programului de Shadowing. M-am bucurat tare mult să le văd entuziasmul și nerăbdarea de a veni luni să se apuce de treabă. Colegele mele, consiliere în cadrul biroului meu parlamentar, Valentina și Ioana, i-au dus într-un tur al Camerei Deputaților și Senatului, care a inclus și sala de plen.

Cei treisprezece participanți provin din domenii de studii diverse, fiind majoritatea studenți la Facultatea de Drept, de Științe Politice și Administrație Publică, dar avem și un student la Filosofie și unul la Automatică. Toți au desfășurat si alte activități, de voluntariat sau practică, la ANFP, la cabinete de ministru și de avocatură, în asociații studențești, ceea ce arată preocuparea lor pentru un nivel crescut nu doar de educație profesională, dar și de implicare civică și conectare cu instituțiile statutului, ceea ce mă bucură și îmi dă speranță.Acesta este și motivul pentru care am fost încântată să preiau o parte dintre studenți de la colega mea Diana Buzoianu, pe care o apreciez atât pentru pregătirea ei profesională, cât și pentru spiritul ei proactiv, și sper sa văd cât mai mulți tineri ca ea în politică.

?Vă vom ține la curent cu ce vom face împreună în acest Program de Shadowing la biroul meu parlamentar.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole