Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Liniștea publică – o problemă nerezolvată

Este weekend, sunt concedii și multe evenimente organizate, dar și petreceri private, iar pe perioada acestei veri am avut nenumărate sesizări de la cetățenii din Ilfov care au reclamat probleme repetate de tulburare a liniștii publice și poluare fonică.

Ca urmare a acestor sesizări, am avut mai multe audiențe, iar pentru documentarea situației și a unor posibile modificări legislative am solicitat de asemenea informații de la secțiile de poliție locală și poliția din diverse localități ale județului Ilfov cu privire la numărul de sesizări și de amenzi aplicate precum și cuantumul lor. Am formulat de asemenea întrebări și către Direcțiile taxe și impozite de la diferite primării pentru a afla dacă aceste amenzi sunt achitate, în ce termen și câte dintre amenzi nu pot fi achitate și sunt transpuse în ore de muncă în folosul comunității.

La începutul săptămânii am avut două audiențe, una la Poliția locală Buftea și una la Poliția orașului Buftea, cu reprezentanții acestor instituții, cărora le mulțumesc pentru colaborare. Problema o reprezintă zgomotul produs de localurile care organizează evenimente private, dar și de evenimentele private din curțile sau apartamentele oamenilor. Am discutat despre diverse sugestii de modificări legislative, unele primite de la cetățeni care au monitorizat de-a lungul timpului evoluția acestor situații, respectiv modificarea cuantumului amenzilor, posibile soluții legale și utilitatea acestora pentru confiscarea bunurilor utilizate în cazul unor contravenții repetate, obligația de a achiziționa sonometre, suspendarea automată a autorizației de funcționare a operatorilor care încalcă de mai multe ori obligațiile cu privire la respectarea liniștii publice.

După colectarea tuturor informațiilor voi analiza ce modificări legislative putem propune pentru a reglementa mai eficient aceste situații și pentru a proteja mai bine cetățenii care au dreptul la odihnă și liniște pe timpul nopții.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole