Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ziua Mondială a Bicicletei

?‍♀️ Secretul meu, bine păstrat timp de ani de zile, este că am învățat să merg pe bicicletă la 3️⃣3️⃣ de ani.

Da, am fost un copil „împiedicat”, cum se spune în popor, și nu am avut șansa de a avea profesori care să îmi dea încredere că și eu pot să fac sport. M-am apucat de sport pentru copilul meu, întrucât cred cu adevărat în educația parentală prin puterea exemplului. După ce am învățat să-mi țin echilibrul pe două roți, mi-am cumpărat o bicicletă și am mers cu ea în concedii, prin parcuri, în trasee pe lângă casă. În excursiile făcute cu familia în afara țării am închiriat biciclete și ne-am plimbat peste tot rapid, ecologic și în mod sănătos. Mersul pe bicicletă poate fi atât un mod de deplasare, un sport, dar și un mod foarte bun de relaxare și de petrecere a timpului liber alături de familie și prieteni.

Susțin amenajarea de piste de biciclete nu doar în orașe, ci și între micile localități periurbane pentru interconectarea acestora și în special conectarea cu alte mijloace de transport. În Ilfov, mersul pe bicicletă și pistele integrate care să ofere siguranță în trafic, sunt pasiunea lui Narcis Costache, consilier local USR PLUS în Chiajna, care promovează proiecte pentru sprijinirea acestui mod de deplasare. În plus, în Ilfov aceste piste ar putea atrage un număr mare de cicloturiști și stimula astfel economia locală prin cereri de cazare, de mâncare, de locuri de vizitat, de suveniruri cu specific local.

Din păcate infrastructura este mai mult decât deficitară acum și descurajează folosirea bicicletei zilnic, ca mijloc de transport, din motive de siguranță.

??Pozele sunt dintr-un city break în Valencia, un oraș al inovației, cu un standard ridicat al calității vieții tocmai datorită calității bune a aerului, facilităților de deplasare, relaxare și practicare a sporturilor. Aici am circulat 3 zile, de dimineața până seara, cu bicicleta, pistele făcând legătura între toate punctele de interes, traversând bulevarde, parcuri și zone pietonale din centrul vechi.

Valencia este un adevărat exemplu și ar trebui să fie o sursă de inspirație pentru factorii cu atribuții executive din administrații.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole