Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Am eliminat pensiile speciale, așa cum am promis!

„Nu e corect. Noi trăim cu 700 de lei pe lună și ei, în parlament, își votează pensii speciale de zeci de mii de lei. Vrem ca pensia să reflecte cât a contribuit fiecare atunci când a muncit.” Asta ne-au spus o mulțime de oameni cu care ne-am întâlnit și cu care am discutat în campanie. Și le-am promis atunci că subiectul acesta va fi o prioritate atunci când vom avea o majoritate în parlament, astfel încât să putem susține includerea lui pe ordinea de zi. Astăzi este ziua aceea, oameni buni. Începem cu pensiile parlamentarilor și vom continua cu cele ale altor categorii „privilegiate”.

USR a depus în parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale din 2017, dar a fost blocat constant de majoritatea PSD ALDE care era atunci la guvernare și, într-un final, a fost clasat. Ceea ce este ironic este că proiectul votat astăzi pentru eliminarea pensiilor este un proiect inițiat de PSD în acest nou mandat, după ce tot PSD a ținut la sertar proiectele USR PLUS și PNL și a refuzat, în repetate rânduri, să susțină eliminarea pensiilor speciale. Grupul USR PLUS și PNL a introdus în proiectul votat azi, sub formă de amendamente, prevederi din proiectele de lege depuse în mandatul trecut, punând interesele românilor mai presus de orice. Dacă în următoarele zile veți auzi trâmbițașii PSD cum vor susține că ei au depus un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale, să știți că, în realitate, nu este decât o mutare politică de comunicare care are ca scop spălarea imaginii publice și înșelarea percepției publice și a electoratului care este revoltat de inegalitățile sociale. Este tot ipocrizia de care discutam dimineață!

Obiectivul asumat de USR PLUS de ani de zile a fost atins, dar aceasta este doar o primă etapă. Vom continua cu o analiză și propuneri pentru celelalte categorii de pensii speciale, pe rând, pentru a restabili dreptatea în România și pentru a elimina dispozițiile care privilegiază, injust și inechitabil. Propunem calcularea tuturor pensiilor după același sistem: la contribuție egală, pensie egală.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole