Sunt deputatul tău în Ilfov. Mulțumesc!

Sunt deputatul tău în Ilfov. Mulțumesc!

În dimineața aceasta când am ajuns acasă, după o zi lungă de vot și așteptare, mi se amestecau toate emoțiile și gândurile: recunoștința pentru suportul primit de la atât de mulți oameni, speranța pe care am simțit-o in ei, dezamăgirea pe care știu că au suferit-o mulți dintre voi referitor la prezența la vot, îngrijorarea. Am așteptat puțin să se așeze totul pentru a vă scrie.

Voi fi deputatul Alianței USR PLUS din circumscripția Ilfov.

Le mulțumesc din suflet delegaților și membrilor, fiecare este parte a acestui rezultat iar implicarea și mai ales sufletul pe care l-au pus mi-a dat încredere că sunt acolo unde trebuie!

Mulțumesc celor ce v-ați exprimat ieri votul pentru o schimbare, am simțit fiecare încurajare, zâmbet, gând bun și așteptările voastre! Am trait la maxim sentimentul acesta de emoție dar și responsabilitate care se produce atunci când primești mesaje cu “te-am votat” nu doar de la prieteni ci și de la oameni cu care nu ai mai vorbit de mulți ani, de la simpatizanți pe care nu ii cunoști sau poate cel mai interesant de la personalul tehnic de la intrarea într-o secție de votare.

Scorul de 20.94% obținut pentru Camera Deputaților oferă Alianței USR PLUS în Ilfov 1 mandat, pe care îl voi exercita cu multă responsabilitate. Știu speranțele pe care vi le puneți în noi! Este un rezultat bun, pe care îmi doresc să îl creștem împreună, printr-o altfel de politică, mai ales în contextul actual.

Prezența la vot și toate reacțiile pe care le-am observat în societate ieri, mă fac să înțeleg cât avem de muncă pentru a învăța să găsim echilibrul între a fi fermi și empatici și pentru a forma electoratul care să ceară reforme de la noi și de la instituțiile statului. Acuzațiile nu vor face decât să adâncească falia. Aceasta este segmentarea actuală a României care vine dintr-o istorie lungă de lipsă de educație, sărăcie care a născut frică, neînțelegere, dependență. Nu ai cum să ceri responsabilitate în exercitarea drepturilor și informare, dacă politicianul nu se transformă, să nu mai fie autosuficient, să empatizeze, să fie el însuși responsabil.

Gândindu-mă la societatea civilă, cred că ne-ar ajuta să nu mai vedem răul absolut în spatele celor 65% care nu au ieșit la vot sau a celor 10% care au votat un partid extremist. Vă spun din experiența celor 4 campanii în multe localități din rural și urban mic: mulți dintre ei chiar nu au înțeles sau nu au capacitatea de a înțelege pentru că sunt cuprinși de teama, se simt neînțeleși, au fost izolați la un moment dat de un gest politic sau o suferință personală.

Acum trecem la treabă! Este un drum cu provocări dar pe care voi face tot ce stă în putința mea să îl parcurg punând în aplicare angajamentele de reformă ale Alianței USR PLUS și în același timp să am deschiderea către oameni, să creștem încrederea și peste 4 ani să putem spune că se poate și în România!#mulțumesc