Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Micii producători și manipularea. Vizită în pieța Otopeni

Ieri, înainte de a se institui carantina, am fost alături de colegii mei în Otopeni. Ne-am oprit în piață, unde îi cunosc pe unii dintre producători, le știu greutățile pe care le întâmpină în comercializarea produselor. Lângă mine s-a așezat un susținător al familiei Gheorghe, familie de politicieni cu ștate vechi, în care seniorul este primar PNL cu 6 mandate iar juniorul în vârstă de 35 de ani, deputat PNL cu 2 mandate, fără o zi lucrată în mediul privat. Deși susținătorul nu era mic producător, ci beneficia de un post călduț în sistemul de administrare a pieței, cunoștea „bine” politica veche, respectiv tehnica manipulării opiniei publice cu minciuni. Asta trebuie să facă unii pentru a-și menține funcțiile călduțe. Și la piață, cu ce se putea manipula mai bine decât cu binecunoscuta dezinformare: USR nu susține micii producători.

Care este realitatea?-

  • Obiectivul „clasa de mijloc la sate” a fost asumat de Guvernul tehnocrat în 2016, cu susținerea instrumentului de lucru al Grupurile Locale de Acțiune.
  • Peste 3.5 miliarde de euro au ajuns în conturile agricultorilor din fonduri UE iar TVA-ul a fost redus la 9% pentru materie primă și lucrări agricole, în 2016
  • În 2020 venim cu 40 de angajamente naționale, printre care se numără și susținerea fermierilor mici și mijlocii. Azi, în Brănești, am stat de vorbă în târg cu mai mulți producători, unii din Vidra, ce se confruntă cu aceleași probleme.Chiar și cu bruiajul de fundal al vechii clase politice, să știți că oamenii ascultă, își doresc schimbare, oamenii nu mai au încredere în cei ce s-au tot alternat de 30 de ani la Guvernare și nu au arătat nimic.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole