Rafila trebuia de mult timp să facă un pas în spate, după șirul de disfuncționalități și cazuri grave care au apărut în ultimii doi ani în sistemul de sănătate.
Indiferent dacă se va produce sau nu această demisie ori demitere la un moment dat, avem datoria de a analiza deciziile luate, astfel încât situații similare să nu mai existe pe viitor, indiferent cine va fi ministru.
Partidele de centru dreapta care își doresc să oprească acest mod iresponsabil de a acționa, pot să își reunească demersurile, unul din ele fiind instrumentele de control parlamentar.
În acest sens, am solicitat luni, pe cale de control parlamentar, Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila:
să clarifice alegerea Corpului de Control care a investigat acuzațiile de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”,
informații despre posibilele controale dispuse în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele județene ale țării
în cazul în care controalele nu au fost efectuate, organizarea acestora de un Corp de Control care să includă și medici specializați iar rapoartele de control să conțină și recomandările emise de Comisia de Anestezie și Terapie Intensivă.
Politic, din postura de parlamentar, acesta este mecanismul pe care îl putem utiliza, fără a face analize juridice sau de specialitate medicală asupra situației.