Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

5 din 10 liceeni din Ilfov nu au luat Bacul

Rata de promovare în București este de 76,5%, iar în Județul Ilfov de doar 48,2%. Județul Ilfov este unul dintre județele cu cele mai mici rate de promovare la o medie națională de 78,4%.

🚨Această situație afectează nu doar județul Ilfov, dar și Municipiul București.

În capitala României, profesorii și copiii sunt afectați de supraaglomerarea claselor și din cauza migrației din Ilfov, unde cei mai multi părinți nu au opțiuni. În județul Ilfov fie nu sunt locuri suficiente în școli, fie absolvirea acestor instituții de învățământ ar însemna condamnare la eșec. Deș̦i populația Ilfovului a cunoscut o creștere importantă, de peste 30%, marea majoritate a primăriilor nu au reușit să efectueze investiții pentru extindere infrastructurii școlare. În același timp, calitatea actului educațional este afectată și de prestația cadrelor didactice, realitate confirmată prin rezultatele de la Bacalaureat: în Ilfov s-au înscris în total 1.199 de elevi pentru a susține examenul de Bacalaureat și doar 537 au promovat examenul.

În ultimii ani, am făcut cereri și interpelări la Ministerul Educației și am solicitat să fie luate măsuri pentru remedierea situației rezultatelor în învățământ în Ilfov. În plus, am întrebat conducerea ministerului dacă există un parteneriat între Inspectoratele Școlare București-Ilfov pentru îmbunătățirea calității actului educațional. Am solicitat informații clare despre planurile Ministerului Educației, în colaborare cu orice instituții cu abilități în domeniu, pentru remedierea acestei situații ce afectează generații întregi de elevi din zona metropolitană București Ilfov.

⚠️ Nu am primit niciun răspuns, nu vedem nicio soluție, iar copiii și părinții din Ilfov se confruntă în continuare cu lipsa infrastructurii școlare și a unui act educațional profesionist.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole