Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Pași importanți pentru inițiativa #3grame!

Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ au avizat favorabil propunerea legislativă ce prevede înlăturarea sancţiunilor penale (închisoare, amendă penală) şi înlocuirea acestora cu sancţiune contravenţională în cuantum cuprins între 1000 şi 3000 de lei, pentru posesia de cantităţi mici (până în 3 grame) de canabis în vederea consumului personal.

Am depus această inițiativă alături de Simina Tulbure, Andrei Lupu, Daniel Todași Cristina Rizea, deoarece este demonstrat faptul că pedepsele penale pentru persoanele care posedă canabis pentru consum personal nu previn şi nu descurajează consumul de droguri. În schimb, astfel de pedepse determină apariţia şi consumul de etnobotanice, îngreunează accesul la informaţii şi tratament, pătează cazierul celor identificaţi şi îngreunează activitatea parchetelor.

Totodată, propunem ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

Acesta este primul pas şi pentru reglementarea legală a posesiei de canabis medicinal justificată de prescripţie medicală. Canabisul medicinal a fost blocat în mod injust din a putea fi produs, vândut ori prescris, în principal din cauza modelului ultra-prohibiţionist adoptat de România împotriva acestei plante.

Dacă și tu ești de acord cu dezincriminarea posesiei de canabis, accesează linkul din primul comentariu și semnează pentru susținerea proiectului.

Trimite prietenilor