Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Parlamentul A REFUZAT dreptul femeilor la informare corectă și acces în condiții de siguranță la procedura de întrerupere a sarcinii.

REGRES ÎN LOC DE PROGRES!

Parlamentul A REFUZAT dreptul femeilor la informare corectă și acces în condiții de siguranță la procedura de întrerupere a sarcinii.

Dreptul femeilor de a avea controlul asupra corpului lor și de a lua decizii informate cu privire la sănătatea lor și la viața lor sexuală trebuie garantat prin lege. Prin propunerea legislativă pe care am inițiat-o alături de Simina Tulbure și Andrei Lupu am încercat să consolidăm în legislație un drept câștigat de femeile din România după mulți ani de suferință.

Ce am propus?

➡️ menționarea expresă în legea sănătății publice a dreptului la proceduri de întrerupere a sarcinii;

➡️ crearea unei platforme naționale cu informații medicale despre sănătate reproductivă;

➡️ decontarea procedurii pentru femeile din categorii vulnerabile, victime ale agresiunilor sexuale și tinere sub 18 ani;

➡️ disponibilitatea procedurii de întrerupere a sarcinii la cerere în fiecare spital județean.

Am venit cu această propunere pentru că deși femeile ar trebui să aibă acces neîngrădit la proceduri de întrerupere a sarcinii, în realitate acesta este adesea refuzat sau îngreunat în mod arbitrar, afectând în special femeile din categorii sociale vulnerabile cărora le este practic refuzat dreptul de a alege. Și asta nu face decât să ne conducă către o situație similară cu cea existentă în Polonia sau Ungaria.

Stimați colegi parlamentari, accesul la contracepție, la servicii de avort sigure și legale, la educație sexuală, informare corectă și la îngrijirea sănătății sexuale și reproductive sunt esențiale într-o societate modernă! Nu ați înțeles nimic din lecțiile trecutului comunist?

Trimite prietenilor

Citește și alte articole