Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Importanța dezbaterilor despre drepturile femeilor și reprezentarea lor

Poate unii se întreabă de ce atâtea dezbateri despre drepturile femeilor și reprezentarea lor, atâta timp cât femeile au drepturi egale.

Situația în practică ne arată că femeile în România, deși reprezintă 51% din populație, nu sunt tratate în multe cazuri de la egal la egal. ❗️România are cel mai scăzut indice privind egalitatea de gen, cu 54 de puncte din 100 și nu face pași pentru a îmbunătăți situația: nu are o strategie privind egalitatea de gen, nu face bugetare și absorbție de fonduri ținând cont de problemele și nevoile pe care trebuie să le adreseze pentru o mai bună egalitate de gen. ❗️România are cel mai scăzut procent de femei la masa deciziilor politice, drepturi reproductive adeseori încălcate, lipsa de informații către tinere fete și femei, violență de gen, diferențe salariale și mai ales o multitudine de prejudecăți și etichete care nu lasă adeseori fetele și femeile să își atingă potențialul.

????Am dezbătut ieri despre toate acestea în cadrul evenimentului România la feminin, organizat de europarlamentul și co-președinta REPER Ramona Strugariu alături de colega mea Simina Tulbure și fosta ministră a sănătății Ioana Mihăilă, cu participare din partea reprezentanților altor partide politice, femei din antreprenoriat, din federații patronale, jurnaliste și ONG-uri. Au fost aproape 6 ore de discuții pline de energie, care se vor vedea în tot ceea ce vom face mai departe, în cadrul legislativ din Parlament și în programele politice pe care le propunem.

Adresăm inechitatea în cadrul Manifestului Partidul REPER, într-un capitol dedicat Egalității de Gen, unde elaborez măsuri și propuneri pe mai multe teme, alături de colegele mele parlamentar, consiliere, colege din Partidul Reper și REPER București. Le mulțumesc tuturor pentru contribuție!

Săptămâna următoare va continua cu înaintarea a două propuneri legislative, unul privind garantarea dreptului la avort, alături de Andrei Lupu și Simina Tulbure și un proiect ce adresează veniturile mamelor din activități independente pe perioada creșterii și îngrijirii copilului.

#egalitatedegen#românialafeminin

Trimite prietenilor

Citește și alte articole