Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ediția a doua a evenimentului „Dreptul femeilor de a decide”

Am ajuns acum acasă, după o zi de luni intensă, cu două dezbateri pe drepturile femeilor, o conferință de presă, plen, pregătire pentru comisiile de mâine și vreau să vă las câteva rânduri despre unul din evenimente.

Am organizat cea de-a doua ediție a evenimentului „Dreptul femeilor de a decide” alături de colegii mei deputați Simina Tulbure și Andrei Lupu.

????Cum a început acest proiect: la prima ediție a evenimentului au participat actori politici din mai multe partide, reprezentanţi ai instituţiilor vizate, medici şi reprezentanţi ai ONG-urilor. Am pus faţă în faţă vectori de opinie, am identificat probleme cu privire la drepturi reproductive, de la accesibilitatea femeilor la întreruperile de sarcină în spitalele publice din România până la informare, consiliere și planning.

Pe baza acestei întâlniri am început identificarea soluțiilor și redactarea drafturilor de propuneri de modificări legislative.

????Ce a fost nou astăzi: cea de-a doua ediție a avut drept obiectiv cartografierea bunelor practici internaționale în materie de educație sexuală și informare în centre de consiliere (planificare familială) și accesul la proceduri de întrerupere de sarcină în siguranță. Am fost onorați să-i avem alături de noi pe reprezentanții ambasadelor Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei, Norvegiei, Sloveniei, Spaniei, Suediei și Regatului Unit, precum și reprezentante ale Centrului Filia.

????Evenimentul de azi a fost un bun prilej de a discuta despre abordarea altor state și de a prelua aceste bune practici, în fundamentarea proiectelor de legi pe care urmează să le inițiem.

????Vom susține din Parlamentul României o agendă fermă privind drepturile femeilor, pe care Partidul REPER și-o asumă. Le mulțumesc pentru participare colegilor mei Cătălin Teniță și Cristian Paul Ichim, simt că suntem pe drumul cel bun într-un partid în care bărbații vin la aceeași masă pentru a susține, hotărât, drepturile femeilor.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole