Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Am deschis astăzi sesiunea parlamentară cu o conferință de presă în care am prezentat, alături de colegii mei, prioritățile pe care Partidul REPER le va avea în perioada următoare din Parlamentul României.

Proiectele pe care le propunem pentru sesiunea următoare acoperă teme ce țin de reforma statului, apecte economice, sociale și un domeniu esențial pentru REPER, respectiv condiția femeilor, a căror voce o vom face auzită în proiectele noastre.

Avem nevoie de măsuri care să ducă la o reformă a statului, un stat deschis, democrat. În acest sens, vom susține Codul electoral care aduce o amplă reformă electorală, prin care propunem modificări precum reducerea numărului de parlamentari, reducerea cu 75% a sumelor alocate partidelor politice, alegeri în două tururi.

În ultimii ani cred că a devenit foarte evident, de asemenea, faptul că fără implicarea cetățenilor în viața publică și fără transparentizare, democrația scârțâie și apar abuzuri. De aceea, vom susține proiecte în sprijinul cetățeniei active, precum o lege cadru pentru reglementarea bugetării participative și dezbaterea petițiilor semnate de un număr minim de cetățeni în plenul Parlamentului.

Pachetului de legi pentru statul în 5D, astfel cum îl definim în Manifestul REPER, va avea proiecte pentru o administrațe digitalizată și deschisă, precum registrul autorizațiilor de construire și facilitarea emiterii actelor de identitate.

Mai mai multe detalii, cu măsuri concrete și impact, găsiți în comentarii și voi reveni cu detalii zilele următoare cu privire la fiecare pilon prezentat.

Suntem în Parlament pentru a reprezenta interesele voastre, ale cetățenilor, și vă invit să ne contactați cu orice idei și situații pe care le putem pune pe agenda publică.

#priorități #Parlament #REPER


Trimite prietenilor

Citește și alte articole