Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

REPER propune soluții pentru dosarul Schengen

În situații grele, cum este este eșecul aderării României la Schengen, trebuie să avem o strategie. Zilele trecute, colegul meu europarlamentarul REPER Dragoș Tudorache a făcut o analiză pe situație, declarând pentru spotmedia.ro “Boicotul antagonizează, lucrurile se fac fără trompete, nu ne permitem o Bulgarie nemulțumită. Nu a existat performanță la Bode și Aurescu, e nevoie de strategie.”

În acest sens, europarlamentarii REPER solicită președintelui României, premierului și ministrului de externe ca România să susțină activ revizuirea regulii unanimității în cadrul UE.

Veto-ul Austriei a demonstrat încă o dată blocajul pe care îl poate crea regula unanimităţii la nivelul UE. “Unanimitatea înseamnă că agenda Uniunii e ţinută ostatică de populişti, şantajişti sau de cei mai puţin interesaţi de unitatea europeană şi de binele nostru comun,” a declarat europarlamentarul REPER Alin Mituța.

Ne dorim reformele necesare pentru România, care sunt larg susținute de Uniunea Europeană, pentru cetățenii noștri. Un singur vot nu poate bloca parcursul unei țări. România trebuie să pună pe agenda discuțiilor și să susțină cu toată puterea o Convenție pentru modificarea Tratatelor.

Este important să continuăm să punem presiune. Mai departe, trebuie să fim mai curajoși și să modificăm procesul decizional unanim în Consiliul UE.

Partidul REPER#Schengen#REPER

Trimite prietenilor

Citește și alte articole