Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Primarul liberal din Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe a fost reținut

Am aflat astăzi despre perchezițiile efectuate de DNA în cadrul Primăriei Otopeni. Aștept, la fel ca voi, ca organele de cercetare penală să își exercite atribuțiile în mod independent și să avem o soluție dispusă în dosarele de cercetare penală într-un termen rezonabil.

Situația deversărilor ilegale dar și a canalizărilor subdimensionate din zona Otopeni – Tunari este alarmantă de mult timp, cu repetate incidente de mediu grave semnalate de cetățeni, amenzi aplicate de Garda de Mediu dar și un dosar penal.

În data de 25.05.2022, ca urmare a sesizărilor de la cetățeni din zonă, am redeschis solicitările de informații, sens în care am primit un răspuns de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov în care mi s-a confirmat preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a unui dosar deschis în anul 2019, în care cercetarea avea drept obiect infracțiuni prevăzute de Legea Apelor (evacuarea sau aruncarea în ape a deșeurilor; regăsiți documentele aici)

Problemele de subdimensionare a rețelei de canalizare sunt cunoscute de primăria Otopeni, cetățenii solicitând în nenumărate rânduri transparența și termene clare de rezolvare a acestei probleme extrem de presante.

În timp ce locuitorii orașului Otopeni au cerut să aibă servicii de canalizare funcționale, se pare că există suspiciuni cu privire la modul în care au fost efectuate plăți de zeci de milioane lei, pentru lucrări de apă și canalizare care nu au fost executate în realitate. Cel puțin asta analizează procurorii DNA care efectuează astăzi percheziții la sediul Primăriei Otopeni, conform relatărilor din presă (aici, aici).

DNA a anunțat că procurorii de la Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2017, în legătură cu derularea unor contracte de execuție lucrări. Ancheta vizează modul în care Primăria orașului a efectuat plăți de 35 milioane lei pentru lucrări de apă și canalizare care nu au fost executate în realitate.

Urmărim aceste cercetări și pe lângă soluțiile dispuse de organele de cercetare sau de instanțe, dacă va fi cazul, sper ca cetățenii din Otopeni să aibă în sfârșit serviciile publice de apă și canalizare de o calitate mai bună. Instituțiile executive abilitate trebuie să nu își mai paseze de la una la alta capacitatea de intervenție și să ia măsurile necesare pentru oprirea poluării pânzei freatice ce ne afectează sănătatea de ani de zile!

Later edit: ulterior, în data de 14.09, primarul liberal din Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe a fost reținut

Trimite prietenilor