Audieri pentru desemnarea de către Parlamentul României a doi membri în Consiliul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Nu doar podurile cad, ci dispare și interesul față de o bună funcționare a unor autorități care să apere drepturile cetățenilor. Asta s-a întâmplat astăzi, în cadrul audierilor pentru desemnarea de către Parlamentul României a doi membri în Consiliul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Combaterea discriminării este o glumă pentru PSD-PNL. Audierea unor candidați este tot o glumă, pentru care nu își irosesc timpul.

În cadrul acestor audieri, grupurile PSD, PNL și UDMR nu au dorit să formuleze nicio întrebare! Nici o întrebare de la 59 de parlamentari ai acestor partide, care făceau parte din cele 5 comisii ale Parlamentului, convocate să participe la audiere.

CNCD este autoritate sub control parlamentar. Este absolut incredibil să te poziționezi astfel față de audierea candidaților, indiferent câte documente ai la îndemână pentru a aprecia experiența profesională.

Dar probabil că acesta poate fi singurul mod de abordare pentru parlamentarii ce știu că partidele din coaliție trimit candidați fără nicio legătură cu subiectul discriminării, așa cum era dl.Radu Babuș. Pe acesta îl recomanda probabil funcția de vicepreședinte la Tineretul Social Democrat sau experiența de Consilier Județean din partea PSD.

Cireașa de pe tortul acestui simulacru de audiere nu a lipsit! Pentru a încheia într-un mod nemaiîntâlnit, dar care a ajuns o normalitate pentru PSD-PNL, s-a supus la vot acordarea unui aviz favorabil ÎN BLOC pentru TOȚI candidații. Culmea ironiei! Cu toate că audierile aveau drept scop desemnarea unor membri într-un organism de combatere a discriminării, acești candidați au fost ei înșiși discriminați prin incapacitatea procedurală de a fi supuși evaluării prin vot în mod individual. Este același lucru dacă s-ar prezenta mai mulți candidați la un examen, sunt ascultați, unii sunt mai bine pregătiți, alții mai slab pregătiți, dar totuși la final li se acordă în bloc notă de trecere.

Să fie bine, ca să nu fie rău, pentru că oricum drepturile cetățenilor și discriminarea sunt subiecte non relevante pentru guvernare. Cam așa a fost azi în Parlament. Aceasta este doar o picătură din comportamentele care duc apoi la poduri căzute, la o țară prăbușită instituțional.