PSD-PNL-UDMR au ales să apere din nou mafia lemnului și gunoiului. Ministrul Tánczos Barna rămâne, în ciuda incompetenței, la conducerea Ministerului Mediului.

Ministrul Mediului a ținut un discurs presărat cu aroganțe la adresa societății civile și jurnalismului independent, afirmând că trăim în realități paralele atunci când discutăm despre poluare. Ne-a asigurat cu incredibilă falsitate că se dedică mediului, deși a politizat fiecare pătrățică din acțiunile de mediu. În timp ce ne asigura de dedicarea sa, Dl. Tánczos Barna a uitat de „DNA-ul Pădurilor”, propunere USR, care este și azi blocată.

Dle. ministru, societatea civilă vă vede marile reforme:

❌ Executarea inspectorului șef al Gărzii Forestiere Timișoara pentru că a îndrăznit să deranjeze politicienii PSD și PNL și afacerile lor cu pădurile României.

❌ Inaugurarea hidrocentralei ilegale de la Mihăileni, o construcție care a provocat o catastrofă pentru mediul înconjurător. Hidrocentrala produce exact cât 45 de panouri fotovoltaice ce se pot pune pe acoperișurile a trei case.

❌ Aprobarea construcției de hidrocentrale în arii naturale protejate, inclusiv în situri Natura 2000. Ministerul Mediului a susținut inclusiv eliminarea studiilor de impact asupra mediului care erau necesare înainte de finalizarea acestor proiecte.

❌ Numirea fiicei partenerei lui Marcel Vela la conducerea Agenției Naționale pentru Ariile Protejate, demiterea Guvernatorului Deltei Dunării

Ministrul Mediului a decis să dea puncte de vedere NEGATIVE pe linie inițiativelor legislative ale USR și să îl concedieze pe Octavian Berceanu tot pe linie politică. Asta pentru că mediul nu contează, ci doar sinecurile și partidele din coaliție pe care Tanczos Barna crede că are “datoria” de a le proteja. La asta se reduce mandatul său de ministru. Până când mai pot să rabde românii toxicitatea acestui mandat?