Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Multiple semnale de alarmă au fost trase de către cetățeni, presă și urbaniști cu privire la așa numitul Sector Zero al Bucureștiului.

Sectorul Zero reprezintă, de fapt, un proiect imobiliar susținut de ambițiile și interesele primarului din Mogoșoaia. Nu am putea să îl numim dezvoltare urbanistică, în condițiile în care încalcă, pe de o parte, prevederi legale în urbanism, iar pe de altă parte, de opinia cetățenilor a căror viața va fi afectată. Se fac exproprieri pentru un proiect ce nu are plan urbanistic general, zonal, avize și în care se încearcă, în schimb, ocolirea Legii de amenajare a teritoriului.

Ilfovul nu își mai permite o dezvoltare iresponsabilă, care să afecteze atât patrimoniul natural cultural, precum și calitatea vieții locuitorilor.

Nu putem accepta o transformare heirupistă, fără o analiză serioasă a impactului pe care îl produce asupra dezvoltării zonei pe termen lung. O astfel de analiză trebuie să asigure cetățenii că proiectul va dezvolta armonios zona și va crește nivelul de trai și nu o vor transforma într-o aglomerare de betoane și construcții dispuse haotic, fără utilități și infrastructură dimensionată corect, combinată cu haos rutier și probabil poluarea specifică.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole