Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități în Sintești

Astăzi a fost o zi în care preocuparea pentru problema poluării din Ilfov s-a împletit cu tema zilei, 3 decembrie fiind Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Am mers împreună cu Diana Buzoianu, Dragoş Popescu și Octavian Berceanu pe teren în Sintești, Ilfov, un loc al cărui nume ne duce în ultima vreme doar cu gândul la poluare și arderi ilegale de deșeuri. Dar tot aici am găsit și o rază de lumină oferită de un centru de recuperare pentru persoane cu dizabilități, un proiect demarat și susținut de un OUG care este de preocupat și de calitatea aerului, având montat la centrul de recuperare un senzor de măsurare.

Marius, inițiatorul proiectului de recuperare, s-a lovit de greutățile pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități în ceea ce privește sprijinul din partea autorităților locale sau centrale referitor la accesibilitatea și integrarea în muncă. Cu toate acestea, a pus pe picioare o afacere și un ONG prin care 500 de pacienți sunt sprijiniți anual să se recupereze și reintegreze. Am avut o discuție despre problemele care apar la punerea în practică a legislației și ce putem să îmbunătățim chiar din Parlament.

În cadrul discuției au fost punctate mai multe idei care pot îmbunătăți aplicabilitatea proiectelor pe care le susținem și pe care le vom iniția. USR a avut numeroase inițiative pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități, printre care înființarea unui grup de lucru intern care elaborează politici publice pentru drepturile acestor persoane sau organizarea de către Oana Țoiu, deputata USR, a primului concurs de angajare pentru persoanele cu dizabilități din istoria Camerei Deputaților. Mai multe astfel de inițiative regăsiți în primul comentariu și vă invit să îmi scrieți orice idei pe oana.cambera@cdep.ro.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole