Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Integritatea și incompatibilitățile. Un subiect tabu pentru clasa politică veche.

Proiectul privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, inițiat de deputații și senatorii USR, a fost astăzi respins în Plenul Camerei Deputaților de către cei de la PSD, majoritatea deputaților PNL, de UDMR și de minorități. De ce?

Acest proiect privește aplicarea incompatibilităților și pentru funcțiile de conducere și control, nu doar pentru cei aflați într-o funcție publică electivă, având în vedere că, în practică, de multe ori, foști primari declarați incompatibili exercitau atribuții specifice funcției de primar din postura de administrator public, prin delegare de atribuții. Un administrator public putea astfel să ajungă să aibă atribuțiile primarului, inclusiv de ordonator principal de credite.

PSD, PNL, UDMR nu au niciun interes de a avea OAMENI ONEȘTI în funcții publice, de aleși locali, nici în funcții de conducere și control întreprinse de funcționari. Pentru ei nu există incompatibilități, contează doar ca „cine trebuie” să poată să continue o carieră pe care nu o merită. Oare când vom ajunge ca localitățile noastre să fie conduse de către persoane cu adevărat pregătite, fără un trecut negru?

Când ne vom opri din a căuta excepții de la lege, din a găsi chichițe prin care să fentăm regulile?

Trimite prietenilor

Citește și alte articole