Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Una caldă, una rece

Partea bună a acestei zile: după o ședință maraton a comisiilor reunite, intră la vot în plenul Camerei Deputaților legea consumatorului vulnerabil, ce va intra în vigoare de la 01 noiembrie 2021, împreună cu amendamentele de îmbunătățire propuse de USRPLUS.

❌ Partea proastă a acestei zile: proiectul de TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ inițiat împreună cu Diana Buzoianu, Cătălin Teniță, Sabin Sărmaș si Monica Berescu a primit RAPORT DE RESPINGERE de la comisia de administrație publică din Senat. Au votat împotrivă PNL, PSD și UDMR, deși proiectul are printre semnatari și colegi din PNL și, mai important, a fost supus consultărilor și discuțiilor extinse în coaliție la nivel parlamentar. Proiectul nu a avut atașat punctul de vedere al Guvernului și nici nu s-a prezentat în ședință vreun reprezentant ministerial pentru a își exprima opinia. Mă întreb, astfel, oare cum de a intrat pe ordinea de zi fără punctul de vedere al Guvernului și în condițiile în care nu se împlinise termenul maxim pentru dezbatere în comisie?

Motivele? Nu au existat motive reale, doar închipuite! Așa se întâmplă când unii afirmă sus și tare că își doresc reforme, dar acțiunile îi contrazic. Sper ca această situație să se corecteze la Camera Deputaților, iar colegii să acorde atenția cuvenită digitalizării și accesului facil la consultarea actelor normative.

Trimite prietenilor