Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Campanie de monitorizare a calității aerului în zona Iridex

Îmbunătățirea cadrului legislativ și executiv pentru monitorizarea aerului este o preocupare pentru parlamentarii și reprezentanții USR PLUS din executiv, iar în sesiunea legislativă care tocmai s-a încheiat m-am implicat activ, alături de Dragoş Popescu, senator USR PLUS, și George Garbacea, Președintele ANPM, în identificarea unor soluții pentru măsurarea calității aerului.

? Groapa de gunoi Iridex a cauzat, de-a lungul timpului, disconfort olfactiv și a dus la nenumărate reclamații transmise de cetățeni din toată zona de nord-vest a Ilfovului și capitalei. Problema a fost, din păcate, pasată de la o autoritate la alta, fără nicio soluție eficientă. La întâlnirile organizate am discutat despre această problemă și mă bucur că, începând cu 21 iulie 2021, APM București va desfășura timp de 30 de zile o campanie de monitorizare a calității aerului pe amplasamentul Iridex și în câteva zone locuite învecinate (șoseaua Chitilei, sectorul 1 și PENNY MARKET Chiajna). Se vor face măsurători pentru NO2, CO, O3, NH3, PM10, dar și pentru hidrogenul sulfurat (H2S). Datele obținute vor fi coroborate cu datele meteo și vor fi utilizate pentru a stabili zona potențialei surse de poluare și efectuarea verificărilor și luarea măsurilor care se impun.

?Vom continua să ne implicăm activ prin modificări legislative care să permită colectarea mai ușoară a datelor și utilizarea acestora pentru măsuri care să asigure protejarea sănătății oamenilor. Autoritățile trebuie să aibă atribuții clar stabilite, dar și instrumentele necesare pentru a putea interveni eficient atunci când există indicii clare și repetate că normele legale nu sunt respectate.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/100000890523004/posts/4574356042604035/

Trimite prietenilor