Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Manifestul USR PLUS privind viitorul Europei

Colegii noștri din Parlamentul European au lansat ieri Manifestul USR PLUS privind viitorul Europei, document ce a stat la baza dezbaterilor de astăzi din cadrul Conferinței cu privire la viitorul Europei și care susține remodelarea Europei pornind de la viziunea cetățenilor.

Manifestul a fost lansat pe 9 mai, zi care are o dublă semnificație pentru noi, românii, fiind în același timp Ziua Europei și ziua în care a fost proclamată independența de stat a României.

Acum 144 de ani România își declara independența. Iar acum 14 ani România devenea parte a UE, începea să se alinieze cu valorile europene și să se bucure de sprijinul celorlalte state membre și de avantajele oferite odată cu noul statut.

Stabilitatea Uniunii Europene este amenințată de curente populiste, extremiste și naționaliste care amenință democrația și încearcă să profite de pe urma temerilor legate de globalizare. Am încredere însă că acești 14 ani de apartenență la Uniunea Europeană au dovedit că identitatea noastră națională, tradițiile și originalitatea culturală nu au dispărut și nici nu au fost uitate. Dimpotrivă, acum sunt disponibile pentru a fi apreciate și iubite de mult mai mulți europeni care se bucură de dreptul de liberă circulație.

Împreună suntem mai puternici și împreună vom reuși să dezvoltăm și statele care au ratat statul modernizării ca urmare a regimului comunist și a urmelor pe care le-a lăsat în societate. Astăzi România arată cu siguranță mult mai bine decât acum 14 ani și o mare parte din această schimbare se datorează eforturilor făcute pentru a ne alinia cu cerințele UE.

Orice cetățean poate contribui cu idei despre cum ar trebui să arate viitorul Europei pe site-ul lansat de USR PLUS – www.viitoruleuropei.ro. Puteți lăsa idei despre Democrație, Justiție și Schengen, Mediu și sănătate, Coeziune, agricultură, justiție socială, piața internă, Buget și Infrastructură, Economie, muncă, transformare digitală, Securitate și rolul UE în lume.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole