Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

15-19.02 – O nouă săptămână de lucru + o moțiune

? Încep o nouă săptămână de activitate în parlament. Astăzi am avut discuții cu colegii pe proiectele de inițiativă în derulare pe care le urmăresc și pe ordinea de zi de la plen, unde vom avea ședință și dezbaterea moțiunii simple cu privire la Ministrul Sănătății. Marți voi participa la ședințele celor 2 comisii din care fac parte, regăsiți aici ordinea de zi pentru Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului http://www.cdep.ro/co/docs/F-1209499411/ordzi16februarie.pdf și aici http://www.cdep.ro/co/docs/F405778409/OZ%2016.02.2021.pdf pe cea pentru Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. Miercuri voi fi din nou în plen pentru votul pe ordinea de zi de astăzi. Joi voi discuta online cu cetățenii în cadrul audiențelor programate (vă puteți programa aici https://oanacambera.ro/audiente/), iar începând de vineri încep vizitele în teritoriu, prin care să pot lua contact mai bine cu cetățenii și cu consilierii locali. Vineri mă găsiți în Otopeni, în intervalul 17 – 19 la sediul Filialei Locale a Alianței USR PLUS.

?‍♀️Despre moțiunea de azi ce pot să zic… este o glumă. Ce partid matur și responsabil depune o moțiune împotriva unui ministru care ocupă funcția de mai puțin de 2 luni? Dar se pare că demersurile de imagine ale celor ce au decis timp de atâtea mandate asupra sănătății din România sunt mai importante decât sprijinul pentru activitățile necesare scoaterii României din criza cauzată de pandemie și pentru restructurarea și însănătoșirea sistemului, care să ne aducă schimbări treptate pe termen lung. PSD s-a gândit că ar fi oportun să depună o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății. Îl acuză că nu gestionează bine programul de vaccinare și criza sanitară, deși platforma de vaccinare este în responsabilitatea STS, iar campania naţională de vaccinare nu este coordonată de Ministerul Sănătății, ci de Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiță. Îl acuză de un incendiu care este practic rezultatul managementului ineficient, timp de 23 de ani, al unui om pe care PSD l-a luat în brațe și l-a pus pe un scaun în parlament. Dar adevărul este ca nu putem căuta logica într-un demers fără logică.

?Vlad este printre primii care vin în minister și ultimul care pleacă, în fiecare zi. Gândește o strategie, reguli și proceduri clare și stabilește problemele care trebuie tratate și finanțate cu prioritate. Strânge om cu om lângă el, pentru a se asigura că are o echipă puternică, responsabilă, capabilă să repare, gestioneze, dezvolte și responsabilizeze tot ce înseamnă rețeaua națională de sănătate publică. În echipa lui Vlad sunt oameni angajați, dar și specialiști care au venit alături de Vlad voluntar, pentru că își doresc să vadă schimbarea la care visează de atâția ani, pentru că vor ca oamenii să se simtă respectați și în siguranță în orice interacțiune cu personalul și sistemul medical.

? Știm cu toții care este motivul acestei moțiuni. Sistemul de sănătate a fost, și încă este, o mare pușculiță din care se scurg, ilegal sau legal dar iresponsabil și imoral, bani grei către buzunare care au umplut, la rândul lor, alte buzunare de mai sus. Așa că se încearcă cu disperare oprirea lui Vlad. Pentru că Vlad Voiculescu înseamnă de fapt iminenta destructurare a acestor sisteme care au distrus progresiv sistemul de sănătate și au curmat cine știe câte vieți mult prea devreme.

?Nu am nicio emoție că moțiunea va pica. Noi am venit în parlament și guvern pentru a construi, pentru a opri hoția, pentru a reda oamenilor încrederea că politica se face pentru ei, nu pentru interese obscure. Și asta vom face.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole