Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

O zi de joi, zi de întâlniri și audiențe, online

Am început de la ora 9:00 pe subiectul comisiilor de disciplină din cadrul instituțiilor și administrațiilor publice, alături de deputatul de București, Alin Apostol, coleg în Comisia de administrație publică, și colegul nostru din USR, Liviu Mălureanu, propus pentru funcția de Președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. În ședință ni s-au alăturat consiliera mea, Valentina Crivăț, și colegul avocat, Denis Scutaru, pentru a face o analiză juridică cât mai bună a modului în care putem introduce în lege reglementarea comisiilor de disciplină. Analiza noastră vine ca urmare a Deciziei 737/2020 prin care Curtea Constituțională a reținut faptul că aspectele – esenţiale în materia efectuării cercetării administrative – ar fi trebuit să fie reglementate prin lege organică. Vor urma, săptămâna viitoare, discuții alături de colegii parlamentari și din Guvern pentru a decide care este formula cea mai eficientă și rapidă de amendare a Codului administrativ.

➡️De la ora 11:00 am participat la ședința Comisiei de Egalitate de Șanse, pentru a valida componența finală, și fiecare și-a exprimat câteva gânduri pentru acest mandat. Apoi, de la ora 13.30, am intrat într-o întâlnire cu o jurnalistă preocupată de subiectul egalității de șanse, alături de colega mea Raluca Grigore, Președinte PLUS Ilfov, și Roxana Pandelea, consilier județean. Ne-am bucurat să primim informații și sugestii pe domeniul violenței în familie, protecției victimelor și egalității în muncă între femei și bărbați.

? Problema lipsei utilităților sau a inundării unor străzi în mod repetat, expusă și de alte persoane cu alte ocazii, a revenit astăzi în cadrul unei audiențe cu un cetățean, care mi-a atras atenția asupra drumurilor fără utilități sau pe care nu se pot face lucrări de către primării întrucât sunt proprietate privată și unii dintre coproprietarii drumurilor de acces nu vor sa le cedeze.

?Subiectul protecției mediului a fost legat astăzi de o situație din Ilfov, mai exact problemele diverse care afectează zona Rezervației Naturale Snagov și nu numai, problema exploatărilor afectând tot arealul zonei București- Ilfov, unde ne dorim să avem pe viitor arii protejate. După-amiază am participat, împreună cu Diana Buzoianu, deputată de București și membră în comisia de mediu, la o întâlnire cu Doru Oprea, activist civic de mediu, dl. Turmac Constantin, Președinte al Fundației Snagov, și dl. Daniel Sărdan, inițiatorul grupului Salvați Codrii Vlăsiei, care cunosc situația în detaliu și se preocupă pentru protejarea zonei. Voi reveni cu informații detaliate despre aspectele discutate. Îmi pare rău că nu am mai ajuns în timp util la o discuție cu un coleg despre zonele metropolitane, însă acesta rămâne un subiect ce sunt sigură că îl vom dezbate des.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole